4 Outstenders Vakantietips

Ken je dat? Voor je vakantie heb je het knetter druk en je ziet nu al op tegen het moment dat je terug komt en de druk(te) die dan op je wacht. Ga jij met een uitgerust gevoel op vakantie of duurt het een paar dagen voor je écht vakantie hebt? Wij kennen dat en in onze praktijk zien we veel mensen die last hebben van vakantiestress. Lees nu de 4 vakantietips!

1. PLAN!

Maak in de aanloop naar je vakantie inzichtelijk wat echt af moet vóór de vakantie en wat je ‘over de vakantie heen kunt tillen’. Verdeel je afspraken en plan vooral de laatste week. Stel deadlines tot een week voor je vakantie, dan heb je ruimte voor uitloop en aanpassingen. Zo creëer je ruimte om de laatste zaken af te ronden en dat wat er ‘snel nog even moet’ of ‘er nog snel even tussendoor komt’ ook te doen. Plan je laatste werkdagen niks meer in, dan kun je rustig alles nog even nalopen, zorgen voor overdracht en instructies achterlaten.

De werkelijkheid…
is soms iets weerbarstiger en het kan zijn dat je tot op het laatst bomvol zit. Zorg er in dat geval voor dat je, zeker in die laatste week, elke dag minimaal 15 minuten besteedt aan super-ontspanning. Gebruik ontspanningstechnieken die je al kent en die voor jou goed werken.

Heb je die niet paraat, mail ons dan even: info@outstenders.nl. We hebben uit ons arsenaal aan technieken voor optimale ontspanning een kleine selectie gemaakt, zodat je meteen kunt beginnen!

2. DOE!

Zorg dat je e-mails en telefoontjes beantwoordt en dossiers afrondt. Leg de laatste hand aan stukken die je moet schrijven. Maak afspraken voor overleggen, bila’s etc.. Het kan maar vastliggen. Je mindset kantelt langzaam richting vakantiegevoel!

3. RUST GOED, HOUD CONTACT ALS HET MOET!

Als het moet, of als je écht geen rust hebt als je geen contact hebt, plan dan een vast moment voor contact of e-mail check. Het geeft jou zelf een rustig gevoel en je gezin weet wanneer je even aandacht aan je werk besteedt; de rest van de tijd is voor vakantie. Aan de andere kant weten je collega’s wanneer je bereikbaar bent en grote kans dat ze je verder met rust laten…

4. TERUG? SCHAKEL OVER!

Bereid je voor op je werkweek. Ga vanaf een paar dagen voor je start op een normale tijd naar bed en sta op tijd op. Neem wat tijd om je e-mail te checken en eventueel te beantwoorden of acties uit te zetten. Je neemt je afspraken en je ‘to-do-list’ door. Misschien is er een vergadering die je moet voorbereiden of wil je je ‘inlezen’. Zo begin je je werkweek rustig en kantel je je body- en mindset richting werkmodus.

Staat je na de vakantie veel druk of belangrijke zaken te wachten? Lees dan onze volgende Outstenders Topics; daarin besteden we aandacht aan technieken voor optimaal presteren.